Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kórusunk

2010.12.03

GRATIA NOSTRA, KOSD

 

 

Kórusunk 1992-ben nőikarként indult Konczili Edit vezetésével. 2004-ben a férfiak kezdeményezésére átalakult vegyeskarrá. Tagjaink között vannak óvónők, tanárok, diákok, munkások, nyugdíjasok. A kórus mai létszáma 29 fő.   

 

Fontos feladatunknak tartjuk a községünk rendezvényein való részvételt. Ezért énekelünk nemzeti ünnepeinken, nyugdíjas napon, falunapon. Hagyományosan mi rendezzük meg a március 15-i megemlékezést, tartunk  adventi hangversenyt önálló est keretében és minden év júniusában évadzáró hangversenyt adunk, rendszerint valamilyen jótékony cél érdekében.

 

Számos hazai településsel állunk kapcsolatban. Énekeltünk Hajóson, Kókán, Nézsán, Érden, Sárospatakon, Galgagyörkön, Vácon, Letkésen. Különösen fontos számunkra a felvidéki Kéménd községgel ápolt kapcsolatunk, de ellátogattunk már Berlinbe és az erdélyi Zetelakára is. 2002-ben 10 éves munkánkat azzal koronáztuk meg, hogy a csehországi Olomouc városában megrendezett nagyszabású kórusfesztiválra neveztünk egyházi kórusok kategóriájában, ahol ezüst diplomát nyertünk.

 

Repertoárunkban megtalálhatóak a népdalok, a gregorián, a reneszánsz zene és az új magyar kórusirodalom egyházi és világi alkotásai egyaránt. 2006 februárjától a kórust Langné Oláh Gabriella vezeti.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.